Prata av mig lite.

Nu har det gått en söndag och förra söndagen låt vi på BB med vårt lilla gryt och blev väl omhändertagna. Idag sitter vi i vårt hus och får sköta om vårt lilla knyte själva. Det går jättebra för oss och vi är så lyckliga över vår lilla fis. Det är en liten fis för ni ska höra hans fisar emellanåt. Haha. 
 
Allt går lättare och lättare med Oliver nu och vi börjar få ordning på våra liv tillsammans med honom. Alla sa att det skulle bli bättre och det blev det också. Nu kan det inte mer än att bli ännu bättre. Oliver har fått in lite rutiner på amningen och även amningen under natten vilket gör att jag får mer sömn. Jag är uppe och ammar vid 4 ungefär i en timme och sen går jag och lägger mig igen och det gör Oliver med. Dock är han lite svårsövd emellanåt och det begriper jag inte varför han är. Jag tror det är mina amningsnappar som gör att han inte riktigt får i sig tillräckligt med mjölk utan blir inte mätt så idag har jag slutat använda nappen på vänster bröst och det går jättebra men däremot är jag inte bekväm med att amma honom utan den nappen på höger bröst och när jag bär honom så bär jag på vänster arm. Jag får börjar träna på det där för så kan jag inte ha det.. Han får i sig så mkt mer mjölk utan nappen det märkte vi nu ikväll när jag ammade i ca 30 minuter och sen var han nöjd. Måtte det funka likadant inatt. 
 
Ikväll fick han bada för första gången också och det tycker han faktiskt om. Han grät inte förrän i slutet men jag tror att det var för han frös. Sen somnade han hos mamma inlindad i sin badhandduk. Hihi. Nu ligger han här i soffan och sover så gott. Vi får se hur länge han sover nu innan han är hungrig igen. Det är ju inte så mycket mer man gör än o ammar och söver honom. Haha.
 
Kramis

Välkommen vår vackra Oliver.

Ja nu har jag snart varit mamma i en vecka och det är tufft. Vissa morgnar vaknar jag med tårarna i halsgropen pga att det har varit en jobbig natt då han inte har sovit särskilt bra. Det är en omställning som inte jag kan förklara för någon som inte har varit med om den. Ingenting är som det brukar vara, det är helt enkelt en förändring och jag har aldrig tyckt om förändringar men denna förändringen är helt speciell.
 
Jag trivs mer och mer i min mammaroll och både jag och pappa börjar lära känna vår son mer och mer vilket känns skönt. Idag har nog trots natten varit den allra bästa dagen sedan vi kom hem. <3 Vi fick lämna BB i måndags förmiddag men vi kom inte särskilt långt. Oliver bara skrek och skrek och vi kunde inte komma på vad som var fel. Jag blev ledsen och vi vända upp till BB igen och fick hjälp med amningen för det var så att lillkillen var hungrig. Sen försökte vi ta oss hem till Motala och till vårt hus och Kis som gapat tomt efter oss. Och vi var hemma med vår lilla kille. Vilken overklig känsla och vad skulle vi göra? Vi har ju aldrig haft barn innan och hade ingen aning om vad vi skulle göra med ett litet knyte. När ska han äta? När ska han sova? Hur är han om nätterna? Ja det fanns och finns fortfarande så många frågetecken som vi vill ha svar på men som vi kommer att få svar på ju mer vi lär känna honom. 
 
Trots natten som var hemsk så har idag varit den bästa dagen hittills. Inatt vaknade Oliver klockan 1 och jag gick ner och ammade honom i sängen fram till 6 alltså i 5 h och det orkar jag inte med. Han har sina vakentimmar på natten och det är inte jätteroligt men det är så det kommer att vara ett tag framöver nu tror jag så inatt ska vi dela på ansvaret jag och C så jag ammar honom och sen får jag gå och sova så jag kan orka amma efter 3 h igen och då får C sova vidare och jag får ta resten av natten så får vi se om det funkar istället. Olivet tycker om att somna i sin vagn men den kan vi inte bära upp och ner för trappan så vi får försöka lära honom att sova i sin vagga istället. Jag vill inte att han ska sova hos oss för jag sover inte särskilt bra då. I samma rum kan han få vara men det känns inte bra att ha honom i samma säng även om han ligger i nestet som han tycker om. Vilken tur, jag som hade ett sånt bry med att sy det där. Haha. 
 
Vi va på BVC med honom idag för att se om det är så att han inte får tillräckliga med mat av mig men det är inte felet för han har gått upp i vikt så det är inte att jag inte kan ge honom tillräckligt med mat. Så då vet vi det iaf vilket är skönt. =) Jag vet att jag inte får oroa mig inför natten men lite undrar jag hur det kommer att bli, kommer han vara lika bökig inatt eller kommer han vara mer behaglig? Det är ingenting vi vet utan det får vi se då. BM på BVC sa att alla bebisar har en vakentid och Oliver har sin på natten vilket inte är jättevanligt. Det är då han får lite problem med tarmarna och magen jobbar och han blir lite orolig och det kanske gör lite ont och det kan ta ett tag innan han får rätt på det. Visst är jag trött som fan över att jag inte får sova men på nåt sätt så löser det sig och jag är inte lika supertrött idag även om jag varit vaken nästan hela natten.. :) Vi brukar gå och sova mellan 22-01 innan Oliver vaknar så jag får iaf 3 timmars sömn och även C får det innan nattarbetet börjar. 
 
Vi längtar efter rutiner.
 
Jag ska berätta hur förlossningen var för er men det gör jag inte idag, jag orkar inte skriva mer. =)
 
Kramis!
 
 
Får jag presentera Oliver. <3
 

Första bjudningen.

Igår hade vi vår första bjudning i vårt hus. Vi bjöd hem min kollega M och henns kille på lite grill. Vädret va väl inte på jättetopp men vi hade det så trevligt iaf. Det blev massor med snack och en massa god mad och kladdmuffins. =) Vi måste göra om det snart igen! ;)
 
Idag är det tisdag 16 juli och ingen bebis har tittat ut än. Imorgon fyller lillebror 25 år och tanken var att vi skulle köra ner och fira hans dag men så här i slutet av graviditeten så vågar vi nog inte ge oss iväg. Det kan ju slå till precis när som helst. Vi får åka ner nästa år istället med vår lilla ettåring. =) Vi ska ge honom en kanonbra present som vi hoppas att han kommer bli glad över! =)
 
Det blir lite målning av bebisrum idag för C förspacklade lite igår och det är klart idag så nu är det dags för att måla väggarna vita. Sen efter bebisrummet blir det vårt sovrum och därefter går vi igenom huset lite efterhand. Vi ska inte stressa utan vi tar det lite lugnt. Vi tänkte att på ena väggen i bebisrummet ska vi ha antingen ljusblå eller ljusrosa stjärnor och vi vet ju inte riktigt vilken färg det blir på stjärnorna än ;) Så spännande! Jag kan tycka att bebis kan komma nu men det verkar inte så. Det känns inte som att den är på G men det kan ju sen bara smälla till från ena sekunden till den andra.
 
Nu på morgonen har jag varit hos tandläkaren för jag har haft ont i tänderna när jag har bitit ihop men tandläkaren kunde inte säga vad problemet är utan vi får avvakta och se om det försvinner eller om det består efter hand. Jag är liksom öm i underkäken när jag biter ihop. Ibland på högra sidan och ibland på vänstra sidan, jättekonstigt. Just nu gör det inte ont men det kan göra ont igen om en timme eller så. Jag börjar fundera på om det är pga graviditeten eller så men det är ju inte jag som är tandläkare. =) Jag får helt enkelt avvakta och se om det försvinner.
 
Puss!

Cykeltur.

Oj vilket underbart väder det är ute och jag som inte orkar sitta i solen någon längre stund sitter just nu inne i soffan med stödstrumporna på och bloggar för fullt. Idag har vi lite att fortsätta på här i huset men vi tar lite försiktigt så vi inte stressar fram. Det är ju trots allt lite som ska fixas som bebisens rum ska målas om, hallen ska fixas på väggarna och även egentligen i alla rumt i hela huset. Det får ta den tid det tar för jag tror att när som helst så har vi en liten bebis att ta hand om också och inte bara ett hus. ;) 
 
Idag ska C köra iväg och köpa lite saker som är nödvändiga till huset. Elementet ramlade ner igår så han måste sätta upp det med en regel som han säger (vilken jäkla tur att jag har en sån händig karl), sen är det lite annat smått och gott som ska fixas. Jag tänkte fortsätta på mina kläder och få ordning här nere på våningen för o kunna dammsuga lite och göra fint. Imorgon får vi besök av C´s mamma så då vill jag iaf att det ska vara lite fint här hemma.
 
TV:n får vi inte rätt på för tydligen måste en tekniker komma och koppla om från telia till bredbandsbolaget så vi kan kolla på TV. Det skulle han göra i veckan. Hoppas det är gjort nu för vi har haft lite vajsing med internet här på morgonen så det kanske beror på att han har varit i servern och fixat. ;) Vi får väl se. Jag skulle få ett SMS när det var gjort iaf. 
 
En fixardag idag.
 
Kis trivs bättre och bättre här hemma, hon vet var matskålen står och hon vet var sin kattlåda står så hon verkar ha det bra. Hon har faktiskt fått vara ute i koppel och kolla läget här runt om. Jag släpper inte ut henne utan koppel än för hon vet inte riktigt vart hon bor än så länge. De säger att en katt ska vara innen i 14 dagar innan man ska släppa ut den men jag tror att det räcker med en vecka. Kis går inte särskilt långt.
 
Igår tog jag o C en cykeltur och vi hittade jättemysiga stigar att cykla på längs med vattnet. Det känns lite som Lomma det här ju. Haha. Vi stannade vid en vik som heter Pariserviken och där tog C en jättefin bild av mig. =)
 
 
 
 
 

Linköping ----> Motala

Idag är det söndagen den 7 juli och vi är numera Motalabor. Jag sitter ute på vår altan och väntar på att hamburgarna ska bli klara för jag är megahungrig. =) C får agera grillmeister som vanligt. Han kan grilla gott han.
Igår var dagen med stort D när flytten skulle gå till Motala från Linköping och den gick faktiskt väldigt smidigt trots att jag inte kunde göra så mycket. Det tar alltid lång tid att packa in allt i släp och lastbil, ca 2 timmar tog det att få in allt i bilar och i släp och annat. Sen mot Motala och packa in allt och det tog betydligt kortare tid än att packa in. Jag fick agera matbud och åkte och köpte pizza till alla som hjälpte till som tack för hjälpen och det uppskattades nog mycket. Hihi. Mamma och pappa hade kört hit från Lomma på fredagen och då blev det en tur ner på stan i Linköping och äta på New York Legends för sista gången. Gott som vanligt var det! Mums. 
 
Att flytta från 90 kvm till 167 kvm är nästan dubbelt så stort men tro det eller ej, vår 90 lgh har fyllt hela huset för han. Haha. Vi har ju köpt ett hus med 4 sovrum och de fylls snabbt. ;) Köket är färdigt med alla tillbehör i och en del flyttkartonger fick vi upp idag med men det återstår en hel del men de får vänta då jag är höggravid och orkar inte alldeles för mycket. Jäkla typiskt att foglossningen satte igång i fredes, men det slår ju aldrig fel. Men jag har jobbat på bra iaf, dock har jag inte burit ett enda smack från flytten men jag har däremot fixat en massa annat inför flytten som att packa ner allt i kartonger och så. =) Det är lite småsaker vi behövde köpa idag på Rusta och så men vi behöver inte så mycket mer. Nu ska vi som sagt bara packa upp alla våra kartonger som är kvar och få ordning på det. Bebisens saker är färdiga om det skulle hända. Jag har ju börjat få lite förvärkar som dock inte är jättehemska men de gör lite ont. Som molande mensvärk som man säger. Idag är det sista dagen på vecka 37 och imorgon går jag in i v 38 och nu tycker jag att bebis kan få komma för det börjar bli jobbigt att vara gravid nu och jag tycker att jag har varit det så jäkla länge. Haha. Jag är sugen på all mat som jag inte har kunnat äta sen i oktober förra året. ;)
 
Kis var lite orolig igår och det är ju inte så konstigt, hon är ju inte van vid detta huset och vet inte riktigt var hon är men hon brukar vara duktig på att anpassa sig så det hoppas jag att hon kommer göra även denna gången. Hon fick gå runt lite ute i koppel idag men, en gång i förmiddags och en nu på kvällen men hon går inte så långt och smiter gärna in ganska så snabbt efter att hon varit ute. Kis kommer ha det kanonbra i huset hon med. Det tvekar jag inte en sekund på.
 
Vi kommer trivas i vårt superfina hus här i Motala och vårt barn kommer växa upp i ett jättefint hus tillsammans med underbara föräldrar som kommer göra allt för att bebisen ska få det så bra som möjligt. <3
 
Ps. Inatt sov varken jag eller C särskilt bra, nytt hus, nya oroligheter och en massa intryck. Hoppas verkligen att vi får sova bättre inatt. Dock sover vi inte i samma säng för jag snarkar som en annan djävul och det är verkligen inte roligt men det går inte att göra något åt det. Det är som det är och snart förhoppningsvis kommer jag att sluta snarka när lillfisen är ute.

Åh vilket fint hus.

Idag har vi varit i vårt hus och kollat städerskornas städning och godkänt den. Så spännande det ska bli att flytta in och inte är det länge kvar. Det är bara 4 dar kvar sen ska vi inte bo i Linköping mer. Det känns ganska så konstigt egentligen. Fast jag är van vid att flytta så för mig är det inga problem att trivas där jag hamnar. Haha. 
Det är lite att göra där med att måla och fixa och dona men det får komma efter hand. Idag har jag bestämt mig för hur bebisrummet ska se ut och ni ska få sen bild på det. =) Men det får nog också dröja lite. Ett barn kan ju ploppa ut här när som helst och det är lite läskigt ändå men ändå spännande. Jag kände av lite i magen innan ikväll men det har avtagit lite så det kanske bara var något tillfälligt. ;)
 
Vi stannade och åt lunch i Motala innan vi körde hem. Det är lite tråkigt att sitta här i vår lgh för det ser verkligen ut som ett kaos här hemma. Jag va nere och packade ner mina ridkläder idag också så nu är vi färdiga att åka iväg med lite saker och det tänkte vi göra på fredag. Vi ska till Motala vid 11 och skriva de sista papperna och få nycklar och sen flyttar vi in. ;) Vi har hyrt ett släp av C's jobb så vi ska ta med oss så mkt vi bara kan i det på fredag så vi tömmer lite innan det är dags för den stora flytten. Alla kartonger och sopsäckar kan vi ta med oss. D e ju bara C som kan flytta allt men han säger att det är okej. En annan är höggravid och kan föda barn när som helst. Haha. Det är helt sinnessjukt att det kan hända precis när som helst nu... 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus